Alles in 1 abonnementen

Vroeger had je je abonnement voor (mobiel) bellen, je abonnement voor televisie kijken, en je internet abonnement lopen bij verschillende aanbieders. Op ieder terrein waren er bedrijven gespecialiseerd en daar sloot je dan een abonnement af. Lang geleden belde iedereen nog via KPN en keken we televisie via Casema. Maar de tijden veranderen. Er kwamen veel aanbieders op de markt en de concurrentie werd groter en groter. Om klanten binnen te halen en te behouden werden er in eerste instantie kortingen aangeboden. Vooral op het terrein van mobiele telefonie gebeurde dat regelmatig. De bekende combi abonnementen kennen we allemaal. Je kunt een bepaaldmobiel abonnement vergelijken, sluit het abonnement af bij een provider en krijgt daar dan een smartphone bij. En hoe duurder het abonnement dat wordt afgesloten, hoe mooier de smartphone is die er bij wordt geleverd.

Wat wil de consument?

Maar door al die aanbieders en scherpe aanbiedingen raakt de consument natuurlijk op den duur verwend en worden we steeds kritischer. Kortom, naast de kwaliteit en prijs van bellen, televisie kijken en internetten, i s de laatste tijd gebruikersgemak steeds belangrijker aan het worden. Vandaar dat er een verandering valt waar te nemen o de markt van aanbieders van mobiele telefonie, internet en televisie kijken. Steeds meer worden er combinaties van diensten aangeboden, dus bijvoorbeeld internet, bellen en televisie kijken in een pakket.


Mobiel bellen, internet en televisie kijken

Het voordeel van dergelijke gecombineerde abonnementen is, dat omgerekend de consument minder betaalt voor een dergelijk pakket in vergelijking met diverse losse abonnementen bij verschillende aanbieders. Daarnaast is een groot voordeel dat je een centraal punt hebt waar je terecht kunt mocht je vragen hebben of als er storingen zijn. Bedrijven die alles in 1 pakketten aanbieden, moeten natuurlijk wel hun technische dienst goed op orde hebben. Bij zoveel verschillende producten is er veel technische kennis in huis nodig om een en ander op te lossen mochten er problemen of storingen zijn.

Quad-Play abonnementen

Wat tegenwoordig in opkomst is, zijn de zogenaamde quad-Play abonnementen. Hier krijgt de consument dan in een pakket bellen, mobiel bellen, internet en televisie kijken aangeboden. KPN, Ziggo en Vodafone zijn voorbeelden van aanbieders van quad-Play abonnementen. Als bestaande klanten bijvoorbeeld besloten een quad-Play abonnement af te sluiten, krijgen ze in veel gevallen iets extra, bijvoorbeeld een extra tv-zender of extra dataverkeer voor het mobiele bellen. Met een dergelijk abonnement bespaar je kosten. Als je meer wilt besparen kan je bijv. een tweedehands refurbished smartphone kopen. Dit is een toestel met minimale gebruikssporen in een uitstekende staat met garantie. Koop bijv. een z.g.a.n. iPhone bij Telefoondiscounter.nl