Glasvezel internet abonnementen

Tegenwoordig wordt er steeds meer gebruik gemaakt van glasvezel internet. Glasvezel internet heeft namelijk een aantal belangrijke voordelen, waaronder een veel snellere uploadsnelheid. Dit is zeker niet onbelangrijk. Daarnaast maakt glasvezel internet gebruik van een open netwerk. Hierdoor hebben de gebruikers keuze uit meerdere aanbieders, waardoor zij altijd een goed abonnement zullen afsluiten. Kies dan ook snel voor glasvezel internet, mocht u daar nog geen gebruik van maken.

De werking

Bij glasvezel, wordt er gebruik gemaakt van haar dunne vezels die gemaakt zijn van glas. Door deze haar dunne vezels, worden de gegevens getransporteerd. De vezels zorgen ervoor, dat de gegevens betrouwbaar kunnen worden verstuurd. Doordat het gebruikte glas gesmolten is, kunnen er gemakkelijk dunne draden van worden getrokken die enorm buigbaar zijn. Zodoende kan glasvezel dan ook gemakkelijk door onder andere de grond worden getrokken. Eerder werd er altijd gebruik gemaakt van koperdraden, maar glasvezel is niet alleen een stuk goedkoper glasvezel transporteert de gegevens ook nog eens vele malen sneller. En dat is nou juist, wat gebruikers tegenwoordig graag willen. Bij glasvezel internet, kan er gebruik worden gemaakt van twee soorten glasvezels. Zo zijn er multimode lichtgeleiders en single lichtgeleiders. Het enige verschil tussen deze twee glasvezels, is het verschil in golflengte. Over het algemeen wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van multimode lichtgeleiders. Hierbij worden de gegevens gemiddeld, tot snel verzonden. Moeten de gegevens over een langere afstand en sneller worden verzonden, dan wordt er gebruik gemaakt van single lichtgeleiders.

In Nederland wordt gewerkt met Fiber-to-Home. Glasvezel wordt hierbij tot aan de woning aangelegd. Monteurs verwerken hierbij de aansluiting van glasvezel in de meterkast. Aangezien glasvezel met een enorme capaciteit werkt, is het de ideale oplossing voor de toekomst. Op dit moment is telecommunicatie al erg belangrijk en dat zal in de toekomst alleen nog maar toe gaan nemen. Dit houdt in, dat er ook steeds meer gegevens moeten worden getransporteerd. Zodoende wordt er enorm hard gewerkt om het complete infrastructuur van glasvezel zo snel mogelijk optimaal te kunnen krijgen in geheel Nederland. Dan kan heel Nederland gebruik gaan maken van glasvezel internet. Op dit moment maakt ongeveer 45% van Nederland gebruik van glasvezel internet.

Aanbieders

Er zijn vele verschillende aanbieders, die glasvezel internet aanbieden. Doordat glasvezel internet gebruik maakt van een open netwerk, hebben de gebruikers gelukkig ook keuzevrijheid. De beheerder van het totale glasvezelnetwerk, is Glashart. Zodra een provider glasvezel internet wil gaan aanbieden, moet deze zich eerst aanmelden bij Glashart. Aangezien het glasvezel netwerk nog niet door geheel Nederland is aangesloten, zijn natuurlijk nog lang niet alle aanbieders bekend. Toch zijn er al behoorlijk wat providers die glasvezel internet aanbieden. De bekendste zijn onder andere Caiway, Fiber, Ziggo en KPN. Gebruikers hebben per provider de keuze of zij alleen glasvezel internet af willen nemen, of dat zij dit willen combineren met andere diensten. Is dit laatste het geval, dan kunnen zij een abonnement afsluiten. Per provider kunnen hier weer verschillen inzitten. Zodoende is het dan ook erg belangrijk, om van te voren wat meer informatie in te winnen om zo nooit voor verrassingen te kunnen komen staan.

Bron: https://allesineenpakketten.nl