Het beste telefoon abonnement kiezen

Door het grote aanbod aan mobiele providers is het voor veel consumenten niet altijd even eenvoudig om de beste mobiele provider uit te kiezen. Er zijn tenslotte nogal wat dingen waar je rekening mee kunt houden bij het maken van je keuze. De belangrijkste afwegingen op een rij.

Goedkoopste telefoonabonnement kiezen of abonnement met onbeperkt bellen

De tijd waarin je een hoog bedrag per maand kwijt was voor een abonnement met onbeperkt bellen is voorbij. Steeds meer providers bieden inmiddels telefoonabonnementen aan waarmee je onbeperkt kunt bellen voor een laag bedrag per maand. Zo biedt Simpel met zijn Belrevolutie actie al een tijdje het goedkoopste telefoonabonnement met onbeperkt bellen aan. Voor slechts tien euro per maand kun je onbeperkt bellen en sms’en en 1 GB aan data verbruiken. Natuurlijk zijn er nog goedkopere abonnementen verkrijgbaar, maar de gemiddelde gebruiker is vaak het goedkoopst uit met een onbeperkt bellen abonnement zoals dat van Simpel.

Maandelijks opzegbaar abonnement of contract voor langere tijd

Je kunt bij het afsluiten van een telefoonabonnement vaak kiezen uit drie looptijden: 1 maand (maandelijks opzegbaar), 1 jaar en 2 jaar. Providers willen hun klanten graag voor langere tijd aan zich binden en geven daarom korting als je kiest voor een contract met een langere looptijd. Een contract voor 2 jaar is daardoor goedkoper dan een maandelijks opzegbaar abonnement. Toch kan een maandelijks opzegbaar abonnement ook een goede keuze zijn. Door te kiezen voor een maandelijks opzegbaar abonnement kun je namelijk altijd profiteren van de beste sim only aanbieding op het moment dat die beschikbaar komt.

Goedkoop is soms duurkoop

De meeste consumenten vinden de prijs van een mobiel abonnement het belangrijkste, blijkt al jaren uit onderzoek. Veel mensen zullen dus geneigd zijn te kiezen voor het goedkoopste abonnement. Toch is het goed om je ook af te vragen welke andere aspecten je belangrijk vindt bij een telefoonabonnement. Als je veel waarde hecht aan een goed bereik, kun je het beste kiezen voor KPN, of één van de providers die gebruikmaken van het KPN netwerk: Telfort, Simyo en Youfone. Reis je veel binnen Europa, dan kan het verstandig zijn om te kiezen voor T-Mobile, aangezien je bij deze provider belminuten en data uit je eigen bundel kunt gebruiken als je binnen de EU op vakantie gaat. En wie een grote databundel wil voor een lage prijs, kan het beste terecht bij Tele2.