Samsung Galaxy Note 7 – De nieuwe krachtpatser van Samsung

Samsung heeft onlangs de Galaxy Note 7 aangekondigd. Het toestel heeft enkele vernieuwingen en is qua specificaties misschien wel het beste toestel wat op de markt te verkrijgen is.

De Samsung Galaxy Note 7 is het zesde toestel die in de Note serie op de markt is gebracht. Doordat Samsung dit jaar ook de Samsung Galaxy S7 heeft uitgebracht heeft het bedrijf gekozen om de Note 6 over te slaan en zo de Note serie gelijk te trekken met de S serie.

Wat meteen als eerste opvalt is dat ook de Note 7 gebogen randen heeft. Dit is dus hetzelfde als bij de Galaxy S7 Edge modellen. De grootte van het scherm is 5.7 inch en beschikt over Gorilla Glass 5, wat er voor zorgt dat het toestel nog beter bestendig is tegen valschade en krassen. Net als alle andere Galaxy toestellen beschikt ook de Note 7 over een Super AMOLED scherm.

Naast de gebogen randen heeft de Note 7 nog een andere vernieuwing. Het toestel beschikt namelijk over een irisscanner. Met de irisscanner is het mogelijk het toestel te ontgrendelen met je ogen. Daarnaast kun je er ook diverse andere beveiligde toepassingen mee openen.

Als we onder de motorkap van de Samsung Galaxy Note 7 kijken vinden we een octacore Exynos 8890 chip met een 2.3 GHZ Mongoose quadcore processor en een 1.6GHZ Cortex A53 quadcore processor. Daarnaast heeft het toestel 4GB werkgeheugen en 64GB opslaggeheugen. Net als bij de Samsung Galaxy S7 is het ook mogelijk het opslaggeheugen uit te breiden door middel van een SD kaart. Dit kan tot een maximum van 256GB

Ook is de Samsung Galaxy Note 7 uitgerust met een 12 megapixel dual camera en een 5 megapixel selfie camera. Deze camera’s zijn nagenoeg hetzelfde als de camera’s in de Samsung Galaxy S7 alleen is de interface iets aangepast.

De accucapaciteit van het toestel bedraagt 3500 mAh. Hierdoor kan het toestel bij normaal gebruik makkelijk een dag mee.

Het goedkoopste Samsung Galaxy Note 7 abonnement is momenteel verkrijgbaar voor €41,00 per maand. Hierbij krijg je de Note 7 dus helemaal gratis en 100 minuten/sms en 1000MB data.

Naast de Samsung Galaxy Note 7 heeft Samsung natuurlijk ook nog de Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S7 die beide nog erg goed verkopen. Het goedkoopste Samsung Galaxy S6 abonnement is momenteel €26 per maand en het goedkoopste Samsung Galaxy S7 abonnement is momenteel €29,00 per maand.