Welk type telefoonhoesje is het beste?

Er zijn veel verschillende soorten telefoonhoesjes verkrijgbaar. Echter zitten er grote verschillen in het gebruikte materiaal, gewicht en prijs van een beschermhoes. Zo kom je bij het zoeken naar een geschikt hoesje diverse hoesjes tegen zoals: hardcases, siliconen hoesjes en lederen beschermhoesjes. Hieronder wordt in het kort toegelicht wat de voordelen zijn van deze type hoesjes

Hardcases

Een hardcase hoesje is in de meeste gevallen gemaakt van sterk kunststof. Hierdoor is het hoesje stevig en vaak erg dun. Een op maat gemaakte hardcase zorgt ervoor dat deze rondom goed aansluit op je smartphone. Hierdoor blijven alle knoppen en poorten goed bruikbaar. Een hardcase hoesje geeft een gemiddelde bescherming aan je smartphone. Vaak zijn deze hoesjes verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Siliconen en TPU hoesjes

De siliconen en TPU hoesjes zijn in tegenstelling tot een hardcase hoesje gemaakt van flexibel materiaal. Hierdoor kan dit type hoesje kleine stoten eenvoudig opvangen. Daarnaast heeft een siliconen hoesje vaak een opstaande rand rondom het beeldscherm. Dit zorgt er voor dat deze type hoesjes je toestel erg goede bescherming bieden.

Lederen hoesjes

De van leer gemaakte hoesjes zijn wederom in verschillende soorten. De twee meest bekende zijn de walletcase en de flipcase. Deze types hebben een flap aan de bovenzijde of zijkant van de smartphone welke kan worden gesloten over het beeldscherm. Hierdoor hebben geven deze smartphonehoesjes rondom bescherming aan zowel de zijkant, achterkant als voorkant van het toestel.

Naast de flipcases en walletcases zijn er ook de zogenaamde insteekhoesjes of pouch cases verkrijgbaar die zijn gemaakt van leder. Deze universele hoesjes zijn zeer geschikt voor de wat onbekende smartphones waarvoor niet specifiek een hoesje gemaakt is. Feit is echter wel dat de smartphone uit het hoesje dient te worden getrokken om gebruikt te worden.