Prepaid simkaarten

U wordt vaak overspoeld met reclame van telefoonaanbieders. Er zijn veel verschillende mogelijkheden wanneer u gebruik gaat maken van een mobiel netwerk. Zo kunt ervoor kiezen om een sim-only abonnement, een abonnement met toestel of een prepaid simkaart aan te schaffen. Een prepaid simkaart kan in veel gevallen een verstandige keuze zijn! Het grootste voordeel van een prepaid simkaart is dat u nergens aan vast zit.

Prepaid = flexibel

Het kan zijn dat uw huidige telefoon nog prima werkt. Het is dan zonde van uw geld om een nieuwe en vaak dure telefoon aan te schaffen. Soms lijkt een abonnement met een toestel dan een goedkope optie. De telefoon is dan in eerste instantie ‘gratis’ maar u betaalt uiteindelijk 24 maanden lang een vast bedrag per maand voor de telefoon. Daarom is het verstandiger om in dat geval te kiezen voor prepaid simkaart. Met een prepaid simkaart zit u nergens aan vast en bepaalt u zelf hoeveel geld u maandelijks aan beltegoed uitgeeft.

U betaalt nooit teveel!

Wanneer u nog een goed werkend toestel heeft kan sim-only ook een goede optie voor u zijn. Het vervelende van sim-only is dat u dan ook weer vast zit aan een abonnement. Met een prepaid simkaart heeft u dus veel meer vrijheid en heeft uzelf uw kosten in handen. Bij een abonnement of sim-only betaalt u hoge kosten voor het gebruik van internet of bellen buiten uw bundel. Met een prepaid simkaart wordt u door uw provider op de hoogte gehouden over de hoeveelheid beltegoed die u nog heeft. Zelf kunt u ten alle tijden uw beltegoed opvragen. Dit is vaak erg gemakkelijk en uw provider informeert u van tevoren hoe u dit kunt doen.

Scherpe prijzen

Op het gebied van prepaid simkaarten zijn er diverse aanbieders. De ene aanbieder heeft een scherp beltarief, de ander een scherp internettarief. Zoek dus eerst voor uzelf uit waar u de meeste behoefte aan heeft. Daarna kunt gemakkelijk een provider zoeken die aan uw wensen voldoet. Zo betaalt u de scherpste prijs voor het gebruik van een mobiel netwerk.