Nieuwe telefoon: sim only, prepaid of een abonnement

U bent opzoek naar een nieuwe mobiele telefoon, echter twijfelt u waar u voor moet kiezen, gaat u namelijk voor een sim only abonnement met telefoon, een losse prepaid herlaad kaart of een telefoon abonnement? In principe zijn alle drie de opties een mogelijke optie, echter verschilt het enorm welke optie het meest interessant is als we kijken naar de kosten. We maken in deze blog onderscheid tussen een persoon met een belgedrag dat extreem hoog ligt en belgedrag dat extreem laag ligt.

Laag verbruik bij uw mobiele telefonie (0-20 euro p/m)
Wanneer u een laag verbruik heeft via uw mobiele telefoon, dus uw internet, sms en bel-gedrag ligt niet heel hoog (gemiddeld genomen). Wanneer dit het geval is willen wij u adviseren om te kiezen voor een sim only abonnement of een prepaid kaart die te herladen valt. Bij deze vormen zal u namelijk niet te maken krijgen met hoge maandelijkse kosten, dit is immers ook niet nodig omdat u niet zo heel veel gebruik maakt van de diensten. Echter zijn er genoeg mensen die in verhouding weinig bellen maar een enorm duur telefoon abonnement afsluiten en dus onnodige kosten maken.

Hoog verbruik bij uw mobiele telefonie (21-50 euro of meer p/m)
Wanneer uw verbruik van mobiel internet, sms’jes en bellen erg hoog ligt raden wij u altijd aan om te kiezen voor een telefoon abonnement. Een nieuwe telefoon is dan ten eerste heel handig omdat het gebruik van het toestel hoog te noemen is en dus moet de kwaliteit van een telefoon goed zijn! Daarnaast zal het financieel gezien ook verstandig zijn om een telefoon abonnement af te sluiten. Bij een sim only abonnement of prepaid simkaart dien je namelijk ook nog een losse telefoon te kopen. Tweedehands toestellen zijn niet zo heel duur maar een nieuw toestel (wat dus nodig is bij een hoge gebruiksintensie) is behoorlijk aan de prijs als je dat los dient te kopen.