3 redenen om VPN software op je telefoon te installeren.

Je hebt vast wel eens gehoord van de term VPN wat de afkorting is voor ‘virtueel privé netwerk’. VPN diensten zijn erg populair vanwege het feit dat mensen meer online bescherming van hun privacy willen. Je zult ook vast wel eens hebben gehoord dat je met een VPN redelijk tot helemaal anoniem kunt blijven terwijl je op het internet rond surft. 

 

Nu zijn er veel vooroordelen omdat mensen al snel zeggen ik heb niks te verbergen dus waarom zou ik een VPN willen installeren? In dit artikel ga ik je enkele redenen geven waarom je een VPN zou willen gebruiken op allee je apparaten maar met name op je telefoon.

Niets te verbergen, maar wel meer privacy.

 

Zelfs wanneer je niets te verbergen hebt is het aan te raden om een VPN te gebruiken. Zoals ik al zei: je kunt je privacy beveiligen en ervoor zorgen dat bedrijven, overheden en kwaadwillenden over informatie van jouw surfgedrag kunnen beschikken. Het zijn niet alleen bedrijven zoals Google en Facebook die jouw gegevens gebruiken om er zelf rijker van te worden. 

 

Ook veel websites en andere diensten gebruiken trackers om je te volgen om zo bijvoorbeeld hun prijzen aan te kunnen passen wanneer je voor de tweede keer komt kijken bij een product zoals een vliegticket of ander product. Omdat ze aan de hand van jouw surfgedrag kunnen achterhalen hoe erg je geïnteresseerd bent in ene product, verhogen ze de prijs.

 

Zoals je ziet zijn er tal van manieren waar bedrijven jouw gegevens voor gebruiken. Met het gebruik van een VPN in combinatie met je mobiel internet abonnement kun je deze bedrijven te slim af zijn en niet alleen geld besparen. Ook handiger gebruik maken van allerlei online diensten. Hieronder volgen een paar voorbeelden.

 

Videostreaming blokkades opheffen.

 

Grote kans dat je een videostreaming service zoals Netflix of Amazon Prime gebruikt. Wist je dat deze diensten regio blokkades gebruiken? Met deze blokkades zorgen ze ervoor dat sommige films en series niet in elk land beschikbaar zijn. Zo zijn Nederlandse series niet beschikbaar in de Verenigde Staten, maar zijn veel Amerikaanse series ook niet beschikbaar in Nederland die wel in de US te zien zijn. Met een VPN kun je Netflix of Amazon Prime laten denken dat je in een ander land zit door een ander IP adres in de VPN app te selecteren. Hierdoor wordt de eerst geblokkeerde content ineens wel zichtbaar.

Websites die in bepaalde landen worden geblokkeerd.

 

Met China als uitstek zijn er veel websites die in veel landen geblokkeerd worden door de overheid. Dit zou niet moeten mogen aangezien het internet een vrije plek is en niemand eigendom heeft over het internet. Toch kunnen landen hun internet providers opleggen om een bepaalde website onbereikbaar te maken. Dit gebeurt in Nederland onder andere met de Torrent download website ‘The Pirate Bay’. 

Andere voorbeelden zijn China die ooit YouTube blokkeerde. Turkije heeft dit ook eerder gedaan en zo zijn er tal van landen en websites die niet bereikbaar zijn. Dit zou verboden moeten zijn en ieder zijn recht om zelf te bepalen welke websites hij of zij bezoekt. Daarnaast wat nu niet is kan nog komen. Door een VPN te gebruiken neem je de controle terug en geef je een sterk signaal af dat je voor democratie en vrijheid van meningsuiting bent.

 

Alle sportevenementen kijken.

 

Voor grote sportevenementen geldt dezelfde regel als bij de videostreaming diensten. OOk deze evenementen beperken zich graag tot bepaalde regio’s. Zo kan het zijn dat je fan bent van de super bowl, maar deze niet in Nederland kunt volgen omdat ze een regio blokkade hebben ingesteld. Met een VPN omzeil je dit en kun je altijd kijken wat je wilt kijken.

 

Wil je meer informatie over enkele van de beste VPN diensten die je op je telefoon kunt installeren. Daarnaast wil je natuurlijk ook weten welke er voor jouw besturingssysteem beschikbaar zijn en wat de voordelen en nadelen zijn van deze VPN software