Zo verleng jij de levensduur van je telefoon

Na het aflopen van je abonnement krijg je meestal een aanbieding voor een nieuwe telefoon. Echter kan je best langer doen met een telefoon dan een of twee jaar. Als je goed zorgt voor je telefoon kan een telefoon erg lang mee. Dit is een stuk duurzamer en goedkoper. Hier lees je hoe jij langer geniet van jouw telefoon.

 

Batterij

De batterij van je telefoon blijft veel langer goed als je het tot 80% oplaadt en pas weer oplaadt als het echt nodig is. Dit houdt in dat je jouw telefoon pas oplaadt als de batterijcapaciteit minimaal 20% is. Het is ook beter voor je telefoon om regelmatig kort op te laden met bijvoorbeeld een snellader. Gebruik ook bij voorkeur de originele oplader of een andere veilige oplader. Gebruik liever geen goedkope opladers. Daarnaast is het ook beter om niet je toestel te gebruiken tijdens het opladen. Werkt je batterij erg slecht? Dan kan je een nieuwe batterij aanschaffen.

Weersomstandigheden

Je telefoon is bestand tegen veel weersomstandigheden, maar door bij bepaalde weersomstandigheden maatregelen te nemen kan je telefoon wat langer meedoen. Haal je telefoon bij hitte uit de zon. Anders kan je telefoon oververhit raken. Leg je telefoon het liefst in de schaduw en op een koel oppervlak. Het helpt ook om je ventilator erop te richten. Leg je telefoon nooit in de koelbox of koelkast. Dit is te koud. Als je telefoon daarvoor nog te warm was kan dit bovendien je telefoon permanent beschadigen. Je telefoon kan namelijk niet tegen plotselinge temperatuursveranderingen. Als je telefoon zich in een te koude omgeving bevindt werkt het ook minder goed. De accu van je telefoon kan door de koud minder energie leveren.

 

Hoesje 

Met een goed hoesje bescherm jij jouw telefoon. Zo verklein je de kans dat je telefoon beschadigd raakt. Kies een hoesje dat geschikt is voor jouw telefoon, bijvoorbeeld een uit de speciale iPhone hoesjes of Samsung hoesjes. Met een booktype of flipcase hoesje is jouw telefoon het best beschermd. Wil je niet steeds je telefoon openklappen? Kies dan een tweezijdige siliconen hoes. Wil je alleen een achterkant hoesje zoals een hardcase of bumper? Gebruik dan wel een extra schermbeschermers.

Naast al deze maatregelen is het ook belangrijk om voorzichtig te doen met je telefoon. Gooi het niet zomaar ergens neer en bewaar het op een goede plek. Je kontzak in je jeans is bijvoorbeeld geen goede plek, omdat hierdoor de kans groot is dat je telefoon in het toilet valt!