iPhone SE, nieuwste versie

Het Apple-evenement in de lente in maart 2022 bracht een hele reeks baanbrekende ontwikkelingen met zich mee, maar een bijzonder opwindende aankondiging is de lancering van de nieuwe en verbeterde iPhone SE (3e generatie). Dit is de derde versie van iPhone SE die wordt uitgebracht en biedt hetzelfde compacte formaat en prijskaartje in het middensegment als zijn voorgangers, samen met een reeks premium specificaties. In deze blog gaan we dieper in op het ontwerp, het camerasysteem en andere centrale kenmerken van iPhone SE (3e generatie).

iPhone SE-ontwerp en weergave

Ontworpen om ‘zakvriendelijk’ te zijn, is grootte een van de eerste dingen die je opvalt aan de nieuwe iPhone SE. Apple heeft zich aan de traditie gehouden met een 4,7-inch Retina HD-display, met een breed kleurengamma en True Tone-technologie, om ervoor te zorgen dat de kleurverzadiging op het scherm zich aanpast aan het omgevingslicht. Zorg in ieder geval voor een iPhone SE 2022 hoesje om het apparaat te beschermen.

Duurzaam

Deze handset is gemaakt van een duurzaam aluminium frame, terwijl de voor- en achterkant beide van glas zijn, bedekt met een oleofobe coating om vingerafdrukken te weerstaan. Een ander belangrijk onderdeel van het ontwerp is de kenmerkende startknop van Apple, die de functionaliteit transformeert en een volledig geïntegreerde Tough ID-vingerafdruksensor bevat voor snelle toegang tot jouw apparaat. 

Dit duurzame toestel is zowel aan de voor- als achterzijde voorzien van het sterkste glas van Apple tot nu toe, terwijl het toestel IP67 water- en stofbestendig is.

iPhone SE-camerasysteem

Het camerasysteem op dit toestel weet eenvoud te combineren met hoge prestaties, mede dankzij de intelligentie van de A15 Bionic-chip. Er is een enkele 12 MP groothoeklens aan de achterkant, zonder gebrek aan hoogwaardige software en functies om mee te experimenteren.

Maak prachtig belichte foto’s bij weinig licht met de nachtmodus, of maak scherpe foto’s van jouw favoriete mensen in de portretmodus, die is uitgerust met diepteregeling en geavanceerde bokeh, zodat je altijd jouw onderwerp scherp kunt houden.

Effecten

Er zijn ook zes verschillende portretbelichtingseffecten om uit te proberen, variërend van natuurlijk, studio en contour tot high-key lichtmono. Ondertussen gaat Smart HDR 4 aan de slag om het contrast en de belichting in je afbeeldingen te verfijnen en de balans te verfijnen totdat je de best mogelijke versie van elke opname hebt.

Fanatieke videografen zullen blij zijn te horen dat opnemen in 4K mogelijk is met een reeks verschillende frames per seconde. 

iPhone SE Power

iPhone SE (3e generatie) wordt geleverd met de snelste chip van Apple tot nu toe, de A15 Bionic, wat zorgt voor een supersoepele, efficiënte gebruikerservaring in het algemeen. iPhone SE (3e generatie) is het eerste SE-apparaat dat 5G-Ready arriveert om snellere downloads, streaming, gaming en FaceTime-gesprekken in high definition mogelijk te maken.

Wat het besturingssysteem betreft, draait dit apparaat iOS 15, dat is ontworpen om zowel intuïtief als toegankelijk te zijn, met een handvol nieuwe functies om ook uit te pakken. Met Shareplay kun je bijvoorbeeld tegelijkertijd met je contacten tijdens een FaceTime-gesprek naar programma’s kijken of naar podcasts luisteren, zodat je zaken samen kunt beleven, waar ter wereld je ook bent. 

Ruimtelijke audio is een andere populaire toevoeging die jouw videogesprekken zal transformeren wanneer je AirPods gebruikt, omdat het het geluid van individuele stemmen positioneert om overeen te komen met hun locatie op jouw scherm, waardoor virtuele gesprekken natuurlijker aanvoelen. Als je nog geen hoesje hebt voor je smartphone kijk dan naar een hoesje van smartphonehoesjes.nl.