Een duurzame Ultimaker kopen


Een Ultimaker 3D printer komen doe je vooral omdat ze zeer geschikt zijn voor gebruik over langere periode. Dit lijkt misschien logisch. Dat de ontwikkeling zo snel gaat maakt dit echter een stuk minder gebruikelijk. Dat is voor deze fabrikant anders. Het richt zich niet op het voortdurende ontwikkelen van nieuwe modellen, maar op het verder ontwikkelen van de bestaande modellen. Daardoor is het voor consumenten dus ook goed mogelijk om met de printer over langere periode veel te kunnen doen. Kijk dus eens naar de mogelijkheden die er liggen. Dat kan zich op de volgende manieren uiten.

Meer hardware toevoegen
Het grootste voordeel van de 3D printers van Ultimaker is zonder twijfel het gemak om ze op te bouwen. Dat gaat geheel door middel van zelfbouw. Daardoor is de printer dus beter aan te passen aan de eigen wensen. Daarnaast is het daardoor mogelijk om de printers steeds uitgebreider te maken. Daarvoor worden add-ons ontwikkeld. Die kan je dan gebruiken om je printer gebruik te laten maken van de nieuwste innovaties die de fabrikant doet. De printer is dan altijd up-to-date. Dit werkt een flink stuk beter dan wanneer je steeds in een nieuwe printer moet gaan investeren.

De nieuwste software gaan gebruiken
Ook op het gebied van software heeft Ultimaker veel voordelen te bieden. In de eerste plaats is die onderdeel van de investering. Je krijgt dit dus direct bij de printer. Daarnaast is het ook goed mogelijk om de software steeds opnieuw te updaten. Op die manier kan je dus ook lange tijd blijven werken met de modellen die je koopt. Het is gewoon mogelijk om steeds nieuwe mogelijkheden te blijven toevoegen. Vooral voor ondernemers is dit een belangrijk voordeel waar je je voordeel mee kunt doen. Dat maakt de printers dan ook zo populair onder deze groep.

Geheel naar eigen inzicht
Door al deze voordelen is het duidelijk wat Ultimaker zo aantrekkelijk maakt. Het is namelijk goed mogelijk om de printer precies naar eigen inzicht te ontwikkelen. Dat maakt het heel goed mogelijk om alles zo op te bouwen en in te stellen dat er hele persoonlijke ontwerpen mee gedaan kunnen worden. Dat maakt het bijvoorbeeld ook voor kunstenaars en andere creatieve mensen heel aantrekkelijk om met de printers van deze fabrikant aan de slag te gaan. Al kan het ook voor het doen van innovaties heel aantrekkelijk zijn om op deze wijze te werken met de printer.

Lees meer: 3d printers nu beschikbaar voor thuiscomputers!