Hoe kan ik snel internet voor thuis afsluiten?

We zijn allemaal, en eigenlijk altijd, op zoek naar de goedkoopste deals. Zowel als het om eten, kleding, elektronica als de maandelijkse abonnementen gaat. Gelukkig zijn er tegenwoordig online heel veel mogelijkheden om zelf producten en abonnementen te vergelijken. In deze blog gaan we verder in op de mogelijkheden om zelf internet pakketten te vergelijken en bijvoorbeeld zelf gemakkelijk online glasvezel af te sluiten.

Welke keuze heb ik?

Waar we vroeger alleen nog meer analoge TV en ADSL internet hadden, is er tegenwoordig ook kabel en glasvezel. Grote spelers op deze markt zijn KPN, Telfort, Ziggo en Tele2. Daarnaast zijn er ook nog een aantal kleinere bedrijven als online.nl, Caiway en NLE die goede producten verkopen. Er zijn veel verschillende soorten pakketten. Ze verschillen bijvoorbeeld op snelheid, maar ook op zenderpakket. Daarnaast is het zo dat niet elk huishouden alle mogelijkheden heeft. Daarvoor moet je de internet postcodecheck doen. Vervolgens kun je gemakkelijk het internet abonnement afsluiten.

Via snelinternetvergelijken.nl snel inzicht in prijzen
Om niet teveel te betalen voor je abonnement kun je gebruik maken van de vergelijker van snelinternetvergelijken.nl. Deze website biedt een handige tool waarmee je, op basis van je postcode, direct kunt bekijken wat voor jou de mogelijkheden zijn. Zo kun je vervolgens aangeven of je een ADSL, Kabel of Glasvezel verbinding wilt afsluiten. Daarna geef je aan welke snelheid je wilt afsluiten, welke extra TV opties je wilt bestellen en of je ook bellen in het pakket wilt nemen. In dat geval sluit je een alles in 1 pakket af.

Looptijd contract
Als je alle gegeven hebt ingevuld begint het internet abonnement vergelijken past echt. Je kunt namelijk nu alle 1 jarige en 2 jarige contracten bekijken. Je ziet de prijzen en kunt de actuele kortingen bekijken. Vaak geven aanbieders wel enkele tientallen euro’s korting voor het eerste jaar. Dit heet ook wel de welkomstkorting of welkomstpremie. Je kunt het contract direct afsluiten en binnen 5 minuten ben je overgestapt. Let erop dat je nieuwe contract niet direct in kan gaan. Vaak moet je enkele weken geduld hebben voordat het internet abonnement kan worden geactiveerd.

Vragen?
Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Wil je meer informatie over hoe je zelf internet kan vergelijken of welke aanbieders kwalitatief goed zijn? Neem dan contact op met de klantenservice van de vergelijker. Zij kunnen je meer vertellen en eventueel advies geven over WIFI en WiFi boosters.