Dit moet je weten over het vervangen van de batterij van je iPhone?

Je kent het wel, het opladen van je smartphone gaat steeds langer duren en op een gegeven moment begeeft ie het. Na ongeveer 400 oplaadbeurten is de batterij van je IPhone aan vervanging toe. Het vervangen van deze batterij kan een hele klus zijn en soms moet je ook voorzichtig zijn om geen schade aan te richten. Het is dan ook erg belangrijk dat je weet waar je aan begint, daarom worden er in dit artikel een aantal dingen besproken die je móét voordat je aan de vervanging van je batterij begint.

Weet wat je doet

Het vervangen van je batterij kan een hele klus zijn, maar als je weet waar je aan begint en de benodigde voorbereidingen hebt gepleegd is het eigenlijk heel simpel. Weet bijvoorbeeld dat de hele klus ongeveer 20 tot 30 minuten in beslag gaat nemen, ook is het handig om vooraf alle gereedschap alvast klaar te leggen. Wanneer er geen simpel kliksysteem aanwezig is, is gereedschap dus noodzakelijk. Zorg ervoor dat je weet wat je nodig hebt en ben hier niet soepel in, want wanneer je verkeerde materialen gebruikt kan er schade aan het toestel veroorzaakt worden.

Moeilijkheidsgraad

Het is niet voor iedereen weggelegd om een IPhone batterij te vervangen, sommige zijn wellicht niet heel handig en eigenlijk is het dan ook niet verstandig om eraan te beginnen. Volgens experts is de moeilijkheidsgraad voor de vervanging van een IPhone batterij ‘gemiddeld’, vergeleken met de Samsung batterij is dit nog te doen aangezien zij de vervanging van de Samsung batterij beoordelen als ‘moeilijk’. Zorg er dus voor dat je jezelf niet te hoog inschat en voorkom dat je schade aan je toestel aanbrengt.

IPhone repair Delft

Zoals je hebt gelezen is het vervangen van de IPhone batterij iets waar je je even in moet verdiepen en waarbij je moet opletten dat je geen schade aanricht. Denk je dat het niet slim is om hier zelf mee aan de slag te gaan? Dit is zeker een mogelijkheid en er zijn ook veel verschillende servicepunten in Nederland waar je dit kan laten doen. IPhone Repair Delft is bijvoorbeeld zo’n punt, bij deze punten staan medewerkers altijd klaar om jou te helpen met je problemen. Let wel op dat als je ervoor kiest om je batterij te laten repareren je het toestel ongeveer 1 dag tot 1 week lang kwijt bent.