Waarom een prepaid simkaart?

Wordt je helemaal gek van je telefoonabonnement? Dan kan het een goede optie zijn om eens te kijken naar een prepaid simkaart. Met een prepaid simkaart zit je niet verplicht vast aan een abonnement en kan je je belminuten en mb’s opwaarderen wanneer je ze ook echt nodig hebt. Hieronder benoem ik nog een paar voordelen aan het nemen van een prepaid simkaart.

Studenten

Vooral voor studenten kan dit een goede optie zijn, zij hebben niet veel te besteden en betalen voor een abonnement maandelijks veel geld. Met een prepaid simkaart betaal je alleen als je de minuten en mb’s op zijn. Zo kun je veel geld besparen en voor studenten zijn alle kleine beetjes belangrijk.

 

Als je nog niet helemaal overtuigd bent zijn er online heel veel sites die jou meer informatie kunnen geven over prepaid simkaarten. Neem bijvoorbeeld een kijkje op prepaidsimkaart.net. Zij bieden je informatie en de beste deals voor een goedkope prepaid simkaart. Op www.prepaidsimkaart.net kun je ook verschillende providers met elkaar vergelijken. Twijfel je nog dan kun je dus rustig uitzoeken wie wat aanbiedt en wat het beste bij jouw wensen past. Zo weet je in ieder geval zeker dat je niet te veel betaald en dat je betaald voor hetgeen wat ook echt belangrijk is.

Geen onverwachte rekeningen

Een ander voordeel aan een prepaid simkaart is dat je niet zomaar achteraf een rekening kan krijgen. Bij een abonnement kan je bijvoorbeeld over je bundel gaan. Wanneer dit gebeurt kan je nog steeds bellen maar krijg je later nog een extra rekening voor de belminuten die je hebt verbruikt buiten je bundel om.

 

Bij een prepaid simkaart is dit überhaupt niet mogelijk. Als je namelijk je minuten hebt opgemaakt is het niet mogelijk om door te blijven bellen. Je moet dan eerst je simkaart opwaarderen waardoor je geen gekke rekeningen kan krijgen.

 

Als je vanuit het buitenland belt kan het ook fijn zijn om een prepaid simkaart te hebben. Met zo’n simkaart krijg je namelijk geen extra kosten voor bellen vanuit of naar het buitenland. Met een abonnement kan dit soms wel het geval zijn en kun je dus ook achteraf een extra rekening krijgen.

Maar waarom dan prepaid?

Ik kan een prepaid simkaart je dus vooral aanraden als je niet iedere maand een vaste hoeveelheid belminuten en mb’s nodig hebt. Met een abonnement betaal je maandelijks een vast bedrag. Stel je hebt de ene maand dit wel nodig of misschien nog wel meer en de andere maand kom je niet eens in de buurt, dan is het natuurlijk super zonde als je wel iedere maand de hoofdprijs betaald.

 

Als je dit niet wilt dan kan een prepaidkaart dus een optie zijn. Deze laad je zoals eerder benoemd op als je mb’s en belminuten op zijn. Je bent dus niet gebonden aan een maand en een vast bedrag. Wanneer je de ene maand dus meer nodig hebt koop je die maand wat meer en de maand dat je minder of niks nodig hebt betaal je niks extra’s en teer je op de minuten die je nog hebt.

Zwarte Smartphone Op Zwart Tafelblad