Een telefoon met abonnement of toch een prepaid nemen?

Als je wilt weten wat voor jou voordeliger is om voor te kiezen is het belangrijk om de verschillen te weten tussen een telefoon abonnement en een prepaidkaart. Met prepaid betaal je vooraf door tegoed toe te voegen op een simkaart. Als je belt of sms’t of data verbruikt zal er geld van je tegoed afgaan. Bij een abonnement betaal je een vaste prijs per maand om gebruik te maken van een vaste hoeveelheid belminuten en data.

 

Voordelen van prepaid

Bij prepaid is het tegoed bij de meeste aanbieders onbeperkt houdbaar als je regelmatig gebruik maakt van je telefoon en deze opwaardeert. Hierdoor betaal je niet voor dingen die je niet gebruikt en kan je geld besparen. Een Prepaid simkaart van Prepaidsimkaarten.nl is een stuk goedkoper dan een abonnement van de meeste leveranciers. De meeste prepaid tarieven per minuut zijn hoger, maar doordat je efficiënter gebruik maakt van deze minuten zul je beter kunnen bepalen hoeveel gegevens je gebruikt. Als ze op zijn moet je namelijk zelf weer nieuw tegoed toevoegen. Bij een abonnement ben je sowieso altijd evenveel geld kwijt en maakt het dus niet uit hoe zuinig je met je gegevens en minuten om gaat.

Nadelen van een abonnement

Bij het nemen van een abonnement teken je vaak een contract die je aangaat met een provider. je zult voor een bepaalde periode maandelijks een vast bedrag betalen voor je bundel met meestal zowel belminuten, kosten voor sms’en en MB’s. Dit contract duurt vaak 1 tot 2 jaar. Je zit hier voor een langere periode aan vast en als je erachter komt dat je deze gegevens niet nodig hebt, betaal je voor een langere periode te veel. Vaak zijn abonnementen niet precies zelf te kiezen, er zijn bundels die samen worden gesteld door de provider die soms niet in een verhouding zijn waar jij naar zoekt.